Kerstshoppen groot succes!

Bericht uit het Kontakt op 25 december 2023


59 bananendozen vol producten voor Stichting Help Elkaar

GELDERMALSEN • Afgelopen tijd is er een inzamelingsactie bij Albert Heijn van Doorn geweest. Bezoekers konden supermarktproducten doneren aan Stichting Help Elkaar. In het totaal heeft deze actie negenenvijftig bananendozen vol met levensmiddelen en kerstartikelen opgeleverd. Vol blijdschap zijn deze producten ontvangen.

Stichting Help Elkaar zet zich in voor mensen en gezinnen die wel wat extra’s kunnen gebruiken. Met deze actie is er een veelheid aan producten gedoneerd. De dozen waren gevuld met zeer uiteenlopende producten die van het kerstfeest echt een feest maken.

Producten van kerstkransen tot vrolijke servetjes, van afbakbroden tot quiches en van chocolademelk tot mandarijnen. Zo droeg de gehele gemeenschap bij aan de ondersteuning van mensen en gezinnen uit West Betuwe die minder te besteden hebben. Nu kunnen zij ook genieten van een smakelijk kerstfeest.


Zelf selecteren
Alle producten werden uitgestald op lange tafels. De mensen van de Schuldhulpverlening, de budgetcoaches, SchuldHulpMaatjes, Integreren doe je Samen! en Help Elkaar hadden persoonlijke uitnodigingen verstuurd naar diegenen waarvan ze wisten dat ze wel wat extra’s konden gebruiken.

Zij konden, onder begeleiding van vrijwilligers, zelf langs de tafels lopen om per productgroep datgene te pakken waar ze blij van werden, afhankelijk van de grootte en de samenstelling van het gezin.

Rollades en feeststollen
De Rotary had voor ieder gezin prachtige rollades gedoneerd en door een anonieme bron werden er heerlijke feeststollen geleverd. De Caritas had huishoudtextiel gedoneerd en de eindejaar giften van kerken en anderen werden gebruikt om onder andere verse groenten en fruit van te kopen.

Ook dit jaar waren er weer mooie ‘troostdekentjes’ en geweldige ‘troostknuffels’, liefdevol gemaakt door een toegewijde gemeenschap die hiermee symbolen van troost en steun delen aan onder andere de doelgroep van Stichting Help Elkaar.

Goed gevulde tassen
Er werd door menigeen wel een traantje weggepinkt, voordat ze met goed gevulde tassen het pand aan de D.J. van Wijkstraat verlieten. Kaartjes met hartverwarmende teksten werden achtergelaten om alle donateurs, sponsoren en vrijwilligers te bedanken.

Kerstmis is het feest van licht, warmte en gezelligheid en dat is met vereende krachten wederom ook dit jaar mogelijk gemaakt voor velen die, door wat voor omstandigheden dan ook, het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden.